به گزارش مرکز خبر حوزه، حجتالاسلام والمسلمین کعبی عصر امروز در بیست وششمین نشست از سلسله نشستهای انقلاب اسلامی مخاطرات امروز و فردا که در سالن اجتماعات نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها برگزار شد، طی سخنانی با اشاره به ماهیت دولت اسلامی و کارکرد آن در دنیای امروز ابراز داشت: این مسئله باید در ابتدا واقعبینانه، مطابق با دنیای معاصر بوده و بر اساس رسالتها و اهداف، درجهبندی و نقشه راه مشخص گردد.
وی با بیان این مطلب که واژه دولت در قرآن بارها ذکر شده است، دولت را به دو قسم قدیم و جدید تقسیم کرد و ابراز داشت: دولت قدیم یا دولت مطلقه، حکومتی است که در آن چهار عنصر سرزمین، جمعیت، حکومت و حاکمیت در دست یک نفر است.
عضو خبرگان رهبری در تعریف دولت اسلامی تصریح کرد: دولت اسلامی ریشه در تعالیم انبیاء، کتاب و سنت دارد و از همان لحظهای که انسان در جامعه برای رسیدن به کمال نیازمند قانون شد، خداوند متعال انبیاء الهی را مبعوث کرد، لذا دولت اسلامی تداوم بخش دولت انبیاء الهی است.
وی با تأکید بر این که تاریخ، حقوق و سیاست ما با دین شروع میشود، یادآور شد: آنچه در انقلاب اسلامی اتفاق افتاد و یک نظام مقدس رخ داد، احیای مجدد مفهوم دولت اسلامی عصر پیامبر (ص) و امیرالمؤمنین (ع) بود.
حجتالاسلام والمسلمین کعبی در ادامه با بیان این مطلب که در طول 32 سال بعد از انقلاب، این نظام دارای فراز و نشیبهای زیادی بوده است، گفت: مقام معظم رهبری در پنج فصل ایجاد انقلاب اسلامی، تأسیس نظام اسلامی، ایجاد دولت اسلامی، دولت وسیلهای برای تحقق اهداف اسلامی و تشعشع دولت اسلامی، افقها و آینده و چشمانداز این نظام اسلامی را ترسیم نمودند.
حجتالاسلاموالمسلمین کعبی تأکید کرد: اگر امروز میخواهیم به معنای واقعی اسلامی باشیم و عدالت مستقر گردد و جایگاه آن در جامعه بینالمللی ارتقاء یابد باید این پنج مرحله را به سلامت طی کنیم.
عضو جامعه مدرسین با اشاره به این که هماکنون در مرحله دولت اسلامی هستیم، ابراز داشت: در تدوین اهداف حرکت متعالی دولت اسلامی که همان حرکت آحاد جامعه و شهروندان به مسیرکمال واقعی انسانهاست، باید کارکردها بررسی و اولویتبندی شود.
وی با بیان این مطلب که کارکرد اصلی دولت اسلامی، فرهنگی حقوقی یا همان فرهنگی- فقهی است،تأکید کرد: اگر ما از این هدف و کارکرد فاصله بگیریم اهداف انقلاب محقق نمی شود.
عضو خبرگان رهبری ادامه داد: اگر در همه ابعاد انقلاب پیشرفت کرده، اما در مسئله فرهنگی پیشرفت نکنیم از مسیر اصلی منحرف شده و انحراف شکل گرفته است.دولت اسلامی دولت فقهی است که تمام کارکردهای آن باید با شاخصه فقه اندازهگیری شود.
وی به بحث مدیریتی دولت اسلامی اشاره کرد و گفت: آمیختگی مدیریت فقهی در دولت اسلامی باید بر پایه ولایت مطلقه فقیه و آمیخته با مدیریت علمی بر مبنای تخصص و تعهد باشد واین بدان معنی است که در کنار ولایت مطلقه، فقه تخصص وتعهد باهم کشور را میسازد.
سخنران این نشست تأکیدکرد: مدیریت علمی در کشور باید هماهنگ با فقه حرکت کند ؛ چرا که در غیر این صورت به سوی سکولار کشیده می شود.
عضو خبرگان رهبری بحث اصلاح اوضاع مردم را در دولت اسلامی بررسی کرد و تأکید نمود: اصلاح اوضاع در جامعه اسلامی در همه عرصهها باید به گونهای باشد که باعث افزایش رشد دینی و معنوی جامعه گردد.
وی در ادامه به بررسی کارکردهای سیاسی، دفاعی، اجتماعی دولت اسلامی پرداخت و با اشاره به عرصه بینالملل تأکید کرد: اعتمادسازی درعرصه دیپلماسی یکی از وظایف دولت اسلامی است که امروز باتوجه به وجود نهضت بیداری اسلامی یکی از کارکردهای دولت اسلامی پیشبرد این نهضت است.
حجتالاسلام والمسلمین کعبی، یادآور شد: گفتمانهای مختلف را تجربه کردیم، اما گفتمان انقلاب اسلامی بر پایه پیشبرد باورهای اسلامی و گفتمان اخلاقی و فقهی است و باید بنیادهای دولت اسلامی را بر پایه ایمان و تقوا دوباره طراحی کنیم.